Hogyan segíthet a cégem?

Vegye fel velünk a kapcsolatot:

Szabadhelyi Gábor

Banki adataink

Lépj Időben Ki Egyesület
Bankszámla szám: 11600006-00000000-73876661
Erste Bank
Adószám: 18651096-1-41

LIKE – Lépj Időben Ki Egyesület – Támogatást nyújtunk hátrányos helyzetű fiataloknak az aktív életkezdésre

Életre neveljük vagy eltartjuk őket?

Az állami gondoskodásban élő fiatal a családjától való kiszakítottság miatt egy olyan elutasítottságot él meg, ami később könnyen átfordul a “bennem senki nem hisz!” életérzésbe.

Ma egy állami gondoskodásból kikerülő fiatal az előtte lévő pozitív minta hiánya miatt óriási hátránnyal indul az életben. Míg a családban felnövekvő fiatalnál a család – az érték- és példaadó szerepével – jelenti a szakadékon átívelő hidat, addig az állami gondoskodásban felnövekő gyereknél ez a híd hiányzik. Mindezek igen súlyos következményekkel járhatnak a fiatalok élethez és a társadalomhoz való viszonyulásában.

Tapasztalatunk, hogy ezeknek a fiataloknak az életét úgy lehet a leghatékonyabban segíteni, ha megtanítjuk őket a munka értékére, a javaikkal való felelős gazdálkodásra, a szabadidő hasznos eltöltésére, és hiteles példát adunk abban, hogy miként tudják jól betölteni szerepüket a saját családjukban.

Mit ad ez a program a társadalomnak?

A hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi integrációját.

Célunk, hogy lehetőséget biztosítsunk olyan a hátrányos helyzetű fiataloknak, akik akarnak tenni életük megváltoztatásáért.

Felelősek vagyunk, hogy ne hunyjunk szemet a gyermekeinket is érintő társadalmi feszültségek felett.

Feladatunknak tartjuk a következő generációk formálását.

Hiszünk abban, hogy ezek a fiatalok megfelelő támogatással, minőségi idő befektetéssel a társadalom hasznos tagjaivá válnak.

Tapasztalatunk, hogy a befektetett idő nem hiábavaló, mert megfelelő motiválással képesek tanulni és keményen dolgozni céljaik elérése és az életük minőségének javítása érdekében.

A LIKE gyakorlati segítséget nyújt a államigondozott fiataloknak a munkahely-szerzésben.