Szabadhelyi Gábor

elnök

Gábor 15 évvel ezelőtt kezdett foglalkozni csellengő fiatalokkal. Kezdetben egy belvárosi pincében tartotta a foglalkozásokat, később kollégiumokban és lakásotthonokban szervezték az előadásokat, speciális figyelmet igénylő fiataloknak. Meggyőződésévé vált, hogy a minőségi idő befektetés meghozza a várt jó gyümölcsöket. Az élet vezetéshez fontosnak tarja, hogy azon a nyelven hallják a fiatalok az üzenetet, amit ők is értenek és elfogadnak. Kellő figyelemmel és a fiatalokba vetett hit, valós minőségi változást hoz az életükbe, ami hatással van rájuk, környezetükre, tágabb értelemben pedig az országunkra is, a jövő nemzedékre. Ilyen változás például a munkához való viszonyulás, a családban a szerepkörök és a helyes hit.

„Hiszem hogy a helyes emberi identitás tudat, belülről inspirál. Ez vezet sikerre nem a rádumálás”

Szabadhelyi Gábor

Apáthy Judit

ügyvezető

Apáthy Judit 2007-ben egy véletlenszerűen létrejött tiszadobi táborban találkozott először a szabolcsi gyermekotthonok lakóival. A megtört tekintetű, jobb életre ácsingózó gyermekek azonnal rabul ejtették az akkor meg tapasztalatlan, amúgy PR szakmában tevékenykedő lány szívet. A tábort követően három hónapon belül munkahely és szakma váltás lett, és a KUL Alapítvány keretein belül immár teljes időben ennek a világnak szentelte az idejét. Nyolc év tapasztalata az önkéntesek szervezésében, szabadidős programok és táborok szervezésében, a civil szférában, a támogatás gyűjtés és a pályázatok világában egyre hatékonyabbá teszi őt. A LIKE ügyvezetőjeként a napi vezetés a feladata.

Illésné Áncsán Aranka

szakmai mentor

Éppen 30 éve hogy az élet egy lány nevelő intézetbe sodorta az akkor alig 18 éves lányt. A szimpátia hamar elhívássá nőtte ki magát, és az egyetem elvégzése után már nem volt kérdés hogy ebben a szakmában szeretne dolgozni Illésné Áncsán Aranka, aki a gyerekek sorsával  saját életében átélt veszteségek miatt is tudott azonosulni. Huszonévesen került férjével Tiszadobra, ahol aztán 26 évet töltött a gyermekvárosban, ebből 12 évet az intézmény vezetőjeként. 2012-től Kecskeméten, az SOS Gyermekfalu Lakásotthon hálózatának vezetőjeként tevékenykedik. A több ezer gyermek mellett főtevékenysége az anyaság, 4 saját gyermekkel büszkélkedhet. Aranka évek óta szakmai mentorunk, aktívan részt vesz a program kialakításában és az önkéntesek felkészítésében is kiemelkedő a szerepe.

Biró András

pénzügyi tanácsadó

Gábor bevezetett álmaiba, és megmutatta, hogyan segít hátrányos helyzetű fiatalokon hosszú évek óta, és milyen tervei vannak a jövőben. A benne levő elkötelezettség és lelkesedés rám is átragadt. Hamar kiderült, hogy Gábor tervei határtalanok, de anyagi lehetőségei korlátosak. Mivel tervei között szerepelt, hogy az általa vezetett programnak önfenntartóvá kell válnia, azokat financiálisan is meg kellett tervezni.

Pénzügyi tapasztalataimmal együtt kezdtünk az álmokon dolgozni, és kiderült, hogy a pénzügyi kultúra megismerése is nagyon fontos része a hátrányos helyzetűek integrálásának. Ezért nem csak a különböző projektek finanszírozásának megtervezése, hanem az integrációs program részénél is meghatározó szerepet kaptak a pénzügyi ismeretek.

Koczán László

Projekt Vezető

Laciban 15 éves korában elkezdett valaki hinni, akkor mélyszegény, hátrányos helyzetű családban élt vidéken. 21 évesen már a saját lábán megállva ő maga is film klubokat, foglalkozásokat vezetett Budapesten állami gondozott és kollégista fiataloknak. Ennek már több mint 10 éve, ma 4 gyermekes családapa, az egyesület egyik alapítója. Jelenleg Gáborral , az elnökkel szorosan együttműködve tervezésben, integrációs programok vezetésében vesz részt.