A FARM

Egy önellátó gazdaság, lakóközösség és szakmai műhely, amit együtt építünk és tartunk fent a fiatalokkal.

A SZÜKSÉG

Fiatal oldalról:

Nyolc év tapasztalata alapján azt látjuk, hogy életvezetésre képtelen fiatal felnőttek kerülnek ki az IMG_0773állami gondoskodásból, illetve élnek mélyszegénységben szegregáltan. Kevés a reményük arra hogy változtassanak az életvitelükön, és ha szeretnének is, kevéssé tudnak változtatni azon. Ezen hatékonyan egy átgondolt, 1-3 éves távlatú bentlakásos programmal, illetve szükség szerinti további mentorációval lehet változtatni.

Társadalmi szükséglet:

Célunk: A leszakadó társadalmi csoportok szocializálása és a társadalmi feszültségek enyhítése

Miért farm? – közösség, ahol megtanulunk dolgozni, és követhető példák vannak szem előtt!

Miért szeretnénk létrehozni egy farmot?

Azért, hogy a rászoruló fiatalok részére a saját környezetükből még időben kiszakítva egy olyan támogató közeget létrehozzunk, ahol megtanulhatják, hogy a munka méltó jutalma a reményteljes jövő.

Miért a farm? – Mert biztonságos környezetben, szoros mentorációval megtanulnak dolgozni.

Miért a farm? – Mert követhető példák vannak előttük.

Miért a farm? – Mert helyben lévő műheyekben jól fizető keresett szakmákat tanulhatnak

Miért a farm? – Mert ezáltal kialakul egy önellátó szemlélet, ami segíti a társadalomba való sikeres integrációjukat

Programok a gyermekotthonokban és táborok

Szakembereink 8 évnyi tapasztalattal rendelkeznek a gyermekotthonban élő gyermekek között végzett munkában.

Elsősorban szabolcs-szatmár-bereg megyei és budapesti gyermekotthonokkal, illetve az  Aszódi Javítóintézettel dolgozunk  együtt.

Programunkban az önkéntesek rendszeresen találkoznak az állami gondoskodásban élőkkel, ahol érték- és jellemépítő klubokat alakítanak ki a gyermekekkel. Az évközi, helyben működő klubok mellett szezontáborokat, kirándulásokat is szervezünk a fiatalok számára. Programjaink során kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a helyes identitást erősítsük bennük, ami által nem szolgáltatják ki magukat a körülöttük lévő eseményeknek, körülményeknek.

Önkéntes tevékenység

Hisszük, hogy a mai társadalomban nem működhet igazán jól egy civil szervezet, olyan önkéntes csapat nélkül, akik felelősséget éreznek a környezetükben élők felé. Az önkéntes tevékenység, nagyon sok vidám, érzelemmel teli percet ad: a fiatalok rengeteg szeretetet, élményt tudnak adni. A kitartó magvetés mind mind egy-egy esély a normális élet esélyéhez.

Adni jó!

Ahhoz, hogy az önkéntes jól tudjon adni, összerakjuk, amink van: az önkéntes munkatárs adja az idejét és saját szakterületén szerzett tudását, mi pedig megfelelő szakmai képzést biztosítunk, hogy a terepen magabiztosan tudjon állni.

Aszód

Az Aszódon található javítóintézettel 2015 tavaszán vettük fel a kapcsolatot, azzal a nem titkolt céllal, hogy azokat a fiatalokat megismerjük, akik ott élnek és potenciálisan később a farmunk lakói lehetnek. Mindeközben kiemelten fontosnak tartjuk, hogy értéket közvetítsünk számukra.

Azokat a fiatalokat keressük, akik akarnak és mernek változtatni életükön (de nem tudják hogyan) és a javítóintézetben eltöltött hónapokat lehetőségként, egy új jövő felé vezető útként fogják fel.

Személyes mentoráció

A személyes mentorációban alakul ki a legmélyebb kapcsolat az önkéntes és fiatal között. Önkénteseink és munkatársaink évekig kísérik egy-egy fiatal életét, ahol a mindennapokban hasznos tanácsokkal látják el az állami gondoskodásban élő fiatalt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?