Az önkéntes képzésnek az Üdvhadsereg Új Remény szállója adott helyet.
A környék több szempontból is különleges volt, egyrészt a Józsefváros szívében található a szálló, ahol a célközönségünk jó része is megjelenik, másrészt az utolsó napon ellepték a környéket második világháború korabeli autók, villamosok, mivel éppen egy filmforgatás közepén voltunk.

Az első napon egy általános tájékoztatás történt, aminek keretében a LIKE céljairól, tevékenységeiről beszéltünk.

A második nap Illésné Áncsán Aranka tarotta a képzést, aki idén 30 éve dolgozik a gyermekvédelemben. A gyermekvédelmi rendszer sajátosságairól beszélt, különös tekintettel a cigányság helyzetére a rendszerben. Sok-sok történettel tette élővé a 30 évnyi tapasztalatot, amin keresztül az önkéntes jelöltek betekintést nyerhettek ebbe a különleges világba. A nap interaktív volt, így a kérdésekre is sor került.

IMG_2605A pizza ebédről a Pizzaforte gondoskodott, aki immár 5 éve támogatja kitartóan a munkánkat.

A harmadik szakmai napon Takách-Gregor Ágnes önkéntes- önkéntes koordinátor
tartott előadást
annak kihívásairól. Ágnes maga is dolgozik, felelősségteljes poziciót tölt be, a József Attila Gyermekotthon programkoordinációját szabad idejében látja el. Ennek kihívásairól és szépségeiről beszélt a leendő önkénteseknek.

Az önkéntes képzést a személyes találkozókkal folytatjuk, aminek keretében lehetőségünk van mélyebben megismerni azokat az önkéntes jelölteket, akikkel együtt fogunk dolgozni.