Szívességek kicsiny boltja

Ismered A jövő kezdete című filmet? Egy elgondolkodtató és megindító mozi arról, hogyan változtathatja meg egy egyszerű ötlet és egy jócselekedet egy egész kis közösség életét. A sztorija egyszerű: az iskolába érkező új tanár nehéz feladatot ad a srácoknak: aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válik a világ. Trevor komolyan veszi a dolgot, és egy kész tervvel áll elő: „segíts három emberen, és ígértesd meg velük, hogy ők is segítenek három másik rászorulón. Így hatványozódik a jó.” A film édes-keserű véget ér, a fiú jótettei azonban még sokáig rezonálnak a közösségben.

Valami hasonló indulhat el a LIKE háza táján is. A csapat ugyanis hamarosan megnyitja az első Szívesség Boltot – egy olyan üzletet, ahol egyetlen fizetőeszközt fogadnak el: a másokért tett szívességet. A boltban vásárolhat bárki korra, nemre, illetve politikai vagy vallási, faji vagy nemzeti hovatartozás való tekintet nélkül. Egy szabály van: hitel nincs! Azaz, csak az vásárolhat, aki előtte számot adott megtett szívességéről, előre beígérni valami jótéteményt nem lehet!

A boltban a nagylelkű támogatók által felajánlott termékeket lehet majd megvásárolni: élelmiszert, tisztítószereket, ruhaneműt… bármit, amit a LIKE szigorú leltározás után hiánytalanul a vásárolni vágyók rendelkezésére is bocsát.

A havonta kinyitó boltocska nem üzleti vállalkozás, nem anyagi haszonszerzés motiválja. A cél az, hogy mindenki tegyen egy szívességet… na nem úgy. Komolyan. Lelkesen és napi szinten. Úgy, hogy az valódi segítség legyen az arra rászorulónak. Nem kell nagy dologra gondolni! Minden kis jótett szívességnek számít… és sokat jelent. (Például egy kiló rizst!)

Szívességre fel!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?