Filmklub Aszódon

„Kislányom! Nem jössz velünk strandra?“ – kérdezi az egyik önkéntesünket az apukája. 40 fok van, ki ne akarna ilyenkor strandra menni?

„Áh, hagyjad – feleli az anyukája – ő ma inkább börtönbe megy!“

Hatan vágtunk neki a kánikulában, hogy meglátogassuk régi-új barátainkat, és létrehozzunk számukra egy rögtönzött „Aszódi Cinema Cityt“. Amint megkezdtük a programot, a fiúk elfoglalták a helyüket, mintha ’rendes’ moziban lennének, és mi, önkéntesek üditőt, ropogtatni valót és az elmaradhatatlan popcornt szolgáltunk fel nekik. Ez a hozzáállás kezesbáránnyá tette őket. A levegő izzasztóan meleg volt, sehol egy hűsítő szellő, a megjelent kb 35 srác mégis fegyelmezetten nézte végig a majd két órás filmet.

A John Q – Végszükség című film sok elvi és gyakorlati kérdést vetett fel, így utána még beszélgettünk kicsit, segítettünk a helyére tenni a szálakat.

Az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy ők vajon tisztában vannak-e saját értékességükkel, és azzal, hogy ha akarnak, képesek változtatni az életükön. Nem meglepő módon, sok fiatalnak volt az a véleménye, hogy nem képesek rá, mégis látszott, hogy mélyen érinti őket az, hogy mi azt gondoljuk igenis azok!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?