Kapálás egymillióért… senki többet, harmadszor!

„Prezentáció bekészítve, minden rendben? Kezdhetünk?” – kérdezte tekintetével a moderátor. „Igen!” A fekete ruhába öltözött fiatalok a színpadra léptek, és játékosan bemutatták a Lépj Időben Ki (LIKE) Egyesület megalakulásának történetét, eredményeit, célkitűzéseit. A diavetítés helyett ők maguk voltak a prezentáció… és nem ez volt az egyetlen szokatlan momentum azon az estén…

2016. november 27-én a Hemingway étteremben tartották a LIKE „Metamorfózis – az átváltozás folyamata” című jótékonyági vacsoráját. Aki azt gondolja, egy udvarias, elegáns, de egyértelműen a pénzre hajtó összejövetelről volt szó, az téved – és nem ismeri a LIKE-osokat. Ők nem viccelnek, ha egy kis kreatív humorról van szó.

 „Az ország minden szegletéből érkezhetnek hozzánk volt állami gondozottak, vagy mélyszegénységben élők, hogy megtanuljanak dolgozni, tanulni, pénzt beosztani, hasznosan eltölteni a szabadidőt. A cél, hogy önmagukat, képességeiket megismerve, két lábon állva, és két kézzel dolgozva elinduljanak a munka világába.” – mesélt a LIKE célkitűzéseiről Apáthy Judit ügyvezető, majd Rókusfalvy Pál, az est moderátora ismertette az árverési tárgya… hmm, élményeket.

Licitálni ugyanis hasznos időtöltésekre lehetett: egy kétórás lovaglásra, paprika palántázásra, vagy éppen 60 család élelmiszerrel való ellátására, de aki arra vágyott, hogy egyszer sajtot készítsen, az egy kétalkalmas sajtkészítői oktatásra ajánlhatta fel a pénzét.

A licitálás pörgősen és jókedvűen, de vérre menően zajlott: az üzletemberek ebben sem ismertek tréfát. Végül minden tétel elkelt, például a nyertes cég több mint egymillió forintért „csapott le” a tavasszal esedékes kapálásra! Az árverés nyertesei köszönetképpen egy oklevelet is kaptak megszerzett javaik mellé.

A befolyt összeget az egyesület a következő évi projektjeire fordítja, azaz a fiatalok tanításába, vezetésébe fekteti, hiszen mottója, hogy mentorokat mentorál, azaz hisz abban, hogy azok, akiket tanít, továbbadják majd tudásukat a társaiknak, és a következő generációnak.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?