Magvető – 0. születésnapi parti – november 29.

PSC_0592NINCS HIÁBA elvetett mag. Nincsen olyan mag, ami ne kelne ki egy idő után. Lehet nem úgy, ahogy mi elképzeltük, de igazából elképzelhetetlen, hogy mi mindent rakunk hozzá egy-egy fiatalnak az életéhez. Az estéről további képeket ide kattintva láthatsz!

A “Magvető” – 0. születésnapi partin több életet is bemutattunk.

Nyitrai Lajost, aki gyerekkorában került a gyermekvédelembe és életében senki nem karolta fel. Lajos már 10 éves korától lopott, többnyire az önfenntartásért. 21 évet töltött börtönbe, mindez lopásból jött össze. Ahogy ő mondta: “én soha nem kerültem ki a gyermekvédelemből, hanem egy másik rendszerbe kerültem be”. Most is bevonulni készül, de most már másképpen. Valaki felkarolta és most azt mondja: “Most is bemegyek, de most reménnyel megyek be, azzal a hittel, hogy amikor kijövök, van esélyem. Segítséggel, de most van hitem, hogy sikerülni fog.”

DSC_0474

Kolompár Balázst is bemutattuk, akit viszont kisgyerekként felkaroltak. Megtanult dolgozni, bár ehhez nem a rendszer segítette, hanem egy alapítvány. Most várják feleségével az első babájukat. Ahogy ő mondta, még a feleségét is a farmnak köszönheti, ahová került az intézet után. “Amikor a feleségemnek még csak udvaroltam, megkérdeztem tőle: neked mi fontos egy férfiban? Ő azt mondta: az, hogy dolgozzon, és abban hűséges legyen. Én ezt tanultam meg a farmon, hogy hogyan kell kitartóan, hűségesen naponta beleállni a munkába.”

Az estén még velünk tartott Bogdán László, Cserdi Polgármestere, aki példaképünk ebben a munkában.

Az ő fő üzenete ez volt: “Arra kérem Önöket, Titeket, hogy ne legyetek előítéletesek!” – mindenki fel tudja sorolni az életében létrejött fájdalmakat, de a naponkénti fehér lap adása környezetünknek és magunknak is, közös érdekünk.

Megszülettünk, immár a világ előtt is ÉLÜNK és vetjük a magokat, mert erre lettünk elhívva.
Te csatlakozol?:)

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?