Nem jövünk dühbe!

„A csokoládé elfogyott, vanília nem is volt” – nem egészen pontos az idézet, de talán mindenki emlékszik Bud Spencer és Terence Hill fagyiárus jelenetére a „Megint dühbe jövünk” című filmből… Nos, Csobánkán két évtizedig valóban ez volt a helyzet. Húsz éven át nem volt itt se csoki, se vanília, a pisztáciáról meg már ne is beszéljünk!

Aztán jött a LIKE Egyesület, és a község alpolgármester asszonyának ötlete alapján létre hozta a csobánkai Baromfinom fagyizót. A 2016 nyarán a település szívében megnyíló fagyizó nem egy átlagos hely. Vagyis, nem kéne kuriózumnak lennie, mégis az: együtt árulja itt az édességet a csoki és a vanília, khm, mármint a magyar és a cigány munkavállaló. Nem provokáció ez, nem polgárpukkasztás. Egy tény. Dolgozni akarnak. Hát dolgoznak! Sikerük nem a színükön múlik. Ki is van írva, mi a titok: „Mai ajánlatunk: csoki és vanília. Ugyanaz a Gyártó!”  (Aki érti, érti…!)

A Baromfinom fagyizó idén újra nyit. Már megkezdődtek a munkálatok, a csoki és vanília csapata talapzatra állította és összeszerelte a faházat, hogy hamarosan újra a Fő tér egyik látványossága legyen. A fagyiszezonban – április első felétől szeptember végéig – üzemelő kunyhócska a LIKE Egyesület szerint újra helyiek és turisták kedvenc helyévé válhat.

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?