Április mindennapok a FARMon

Szabadhelyi G1.farmépítésábor tollából

2016. 04. 06.

Ma viccesen indult a nap 🙂 Mi ébresztettük az éjjeli őrt, jó nagyot ugrott.


A nap további részén a bejárati kaput építettük meg. Nem volt semmi, csak az egyik szárnya több mint egy mázsás…
Nagyon szép lesz!

Lajos testvérem ma jelezte, hogy kevesen leszünk ketten az építéshez, ezért igyekszünk minél több önkéntest kiszervezni.

2016.04.07.


A mai napon is elég sok dolog  történt. Az egyik legfontosabb, hogy mivel LIKE (a kutyánk) átrágta otthon a kerítést, majd átment a szomszédokhoz és rémizgette őket, aDSC_0013ztán megszökött, ezért előrébb kellett hoznunk a farmra költözését… Nagyon a család szívéhez nőt a kutyus, volt nagy sírás, szomorúság.

De LIKE-nak – a kutyusunknak – munkába kellett állnia.

A FARMON sokat haladtunk előre: felállítottuk az oszlopokat, ami némi kihívást jelentett. Kezdődött azzal, hogy be kellett álványozni az oszlopokat, hogy bele tudjuk verni a földbe. Az állvány az utolsó oszlopnál, összedőlt, majd a palló is eltört…Hála Istennek senkinek nem lett semmi baja.

Ma befejeztük a
kaput és most jön a zsanérozás
.

Úgy néz ki, hogy sikerült szereznünk egy kovácsot, mivel a kapu nagyon nehéz ezért külön erre kell készíteni.

2016.04.12.

A mai nap nagyon klassz volt. Kettesével dobáltam a cataflámot magamba a tegnapi balesetem után. Mint a törülköző a fregolira úgy hajlottam rá az állványra, amikor az istálló gerendáját tettük fel. Ma pedig Lajos testvéremre esett egy deszka, ami az orrára esett amiből természetesen dölt a vér… szóval izgalmas napokat élünk meg :).

Ha minden igaz hlnap jön egy önkéntes segíteni. Ma sokat haladtunk az összes tart gerendát feltettük.. már látszik a fazonja az istállóknak.

LIKE szabadon járkál lánc nélkül a farmon ami nagyon tetszik neki.

2016.04.14.

Szuper nap volt!


DSC_0006 2Megérkezett Setét Sándor Jenna férje nagyon reméltük Lajossal, hogy olyan srác lesz, aki rendesen dolgozik. Felülmúlta az elvárásunkat. Nagyon jol dolgozik!!!

A munka jól halad, bár még a hiányzó fa nem érkezett meg.

A pénz eszméletlenül megy az építkezésbe… Szegek, csavarok, szerszámok, anyagok… Bár mindenből megkeresem a legjobb helyet, de még így is nagyon megy. Már a saját szerszámaimat is bevetem, mert annyira sajnálom kiadni a pénzt egy újabb szerszámra.
Reggel 7:00 kezdünk és délután 18:00 végzünk.

2016.04.15.

A mai napon is volt meglepetés és bátorítás.

Reggel mentünk a kovácshoz az egyedi zsanérokért amit nagyon kedvezményes áron vállalt el. 5000 forintért darabonként, ennyiért a vasboltban sem lehet kapni, nemhogy egyedi méretűt! Azután jött a bátorítás, amikor fizetni akartam… Azt mondta, hogy Ő ezzel szeretne hozzá járulni a programhoz. Nem engedte kifizetni… Ez a reggeli bátorítás az egész napomat bearanyozta 🙂

Napközben Sanyival és Lajossal dolgoztam… Sanyi nagyon jó munkaerő

Ma a kapu volt a fő projekt és sikerült… Már csak a zár szükséges es a faragás és már készen is van.

2016.04.19.

Ezen a napon nagyon sok minden történt… megérkeztek fa anyagok végre és különlegesen sok önkéntesünk volt! Rengeteget segítettek a pakolásban… Szolnokról érkeztek a fák a faházhoz. Solymári gyüliből jött Ádám és Laci valamint a nagylányomék.

Nap túlnyom részében szögelés volt, de elég jól haladtunk.

2016.04.22.

Ezen napon a faház alapjait tettük le, ehhez a már előre kifúrt lyukakat kellett újra kitisztítani ezúton kézzel. Az istállókat fejeztük be.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?