Aszódi Fiújavító Intézet – Milyen egy puha alkalom?

IMG_0325Hogyan lehet egy alkalom puha? Hogyan lehet az Aszódi Javítóintézetben a kemény srácok között puha egy alkalom? Milyen az?

Olyan, amikor egy óra leforgása alatt látni lehet ahogy átmegy az üzenet. Az az üzenet, ami arról szól, hogy mindig van lehetőség újrakezdeni. Lehet más esélyekkel, és lehet más pozicíóból, de igenis van esély újra kezdeni és ez csak rajtunk múlik.

Ráadásul, ha egy vagy több olyan ember szájából jön ez az üzenet, akik maguk is egy eltékozolt életből építkeztek újjá, annak igazán komoly súlya van.

Ekkor látszik, ahogy az arcok ellágyulnak, megváltoznak. Látni lehet a srácok igazi, puha valóságát mély sebeiket, őszinte kérdéseiket.

Január 23-án látogattuk meg a jelenleg Aszódon tartózkodó fiúkat.

Az alkalmon több mint 20 fiatal vett részt.

Ezután legközelebb február 3-án voltunk. Ezalkalommal vittünk egy kis dobozt is, amibe az imakéréseiket rakhatták. A kérdések roppant őszinték voltak. Minden egyes alkalommal a szívemig hatol, amikor látom, hogy ezek a fiatalok semmi mást nem szeretnének, mint szeretett légkörben lenni, egy normális családot és munkát maguknak.

Hiszem, hogy tudunk segíteni nekik, hogy megtanulják az ehhez vezető út gyakorlati lépéseit. És bár ők sokszor azt gondolják, hogy az a legrosszabb ami történhetett velük, hogy Aszódra bekerültek, valójában ez egy esély az újrakezdésre.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?