Halloween, a VILÁGOSSÁG ünnepe a József Attila Gyermekotthon lakóival

IMG_2843A halál érzékeny téma olyan gyermekek között, akik szinte biztos, hogy elvesztették valamely rokonukat. Lehet, hogy fizikailag is halottak, vagy a gyermek életéből olyan szinten tüntek el, hogy azt sem tudják élnek e vagy meghaltak.

Ezért kiemelten fontosnak tartottuk, hogy a Halloween, illetve a november 1. témáját másik perspektívából is megközelítsük. További fotókat az eseményről ide kattintva találsz!

Az esemény színtere a Dél-pesti Golgota volt. Nem titkolt célunk volt, hogy a gyermekotthon lakóit kimozdítsuk szoksáso lakóterükből, és egy másik helyre vigyük, ahol adott esetben új emberekkel is össze tudnak ismerkedni, akik később épülésüket szolgálhatják.
Először természetes a vidámságé volt a főszerep. A beöltözések és arcfestést, csapatjátékok követték, aminek eredménye természetesen a végtelen számú cukorka volt, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Aztán egy kisebb beszélgetés következett a VILÁGOSSÁGRÓL. A fiataloknál kiemelten fontos, hogy el tudjanak kezdeni reménykedni abban, hogy az életük minden rossz minta ellenére alakulhat jól. Ezután tudjuk elkezdeni megtanítani azt, hogy ezen az úton zajló kitartó munka hogyan is néz ki.

A napot közös étkezéssel zártuk.
Külön örömünkre szolgált, hogy a nap meglepetéseként az egyik kortárs önkéntesünk, aki maga is állami gondoskodásban él, magával hozta régi szobatársát Tiszadobról, aki éppen átutazóban volt Budapesten. Jó élmény volt együtt felkészülni, felidézni a régi időket, és látni, hogy talán még egy fiatalnak helyre áll az élete.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?