Tiszadob- Tiszavasvári: az évek óta várt találkozó napja

IMG_0594A segítő szakmában az egyik legkülönlegesebb élmény az, amikor látjuk, hogy az évek óta kitartó munkával vetett és öntözött mag egyszer csak kipattan és virágos erdővé érik.

Éveken keresztül látogattuk Budapestről a Tiszadobi Gyermekotthon lakóit, és mindig szomorúan vettük tudomásul, hogy olyan messziről nagyon kicsi hatékonysággal tudunk dolgozni.

További fotókat az eseményről ide kattintva találsz!

Az elmúlt hetekben tudomásunkra jutott, hogy a szomszédos Tiszavasváriban van egy nagyrészt romákból álló gyülekezet, akik szívesen nyitnak gyermekotthonok felé. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy romákból áll a közösség, mert abban a régióban kiemelten magas azon romák száma, akik a gyermekvédelmi szakellátásban vannak. Köztük sokan éppen Tiszavasváriból kerültek a Tiszadobi Gyermekotthoba.

Célunk, hogy összekössük ezeket a helyi közösségeket a helyi gyermekotthonokkal, illetve minden tudást és tapasztalatot, amit évek alatt összeszedtünk átadjunk nekik.

Nagy örömünkre az egyik önkéntesünk, Bihari Levente, november 1-én útrakelt, hogy a tiszadobi gyermekotthon lakóival találkozzon. Ott az egyik fiatallal tart fent mentori kapcsolatot. Látogatása során adomány ruhákat is osztott a fiatalok között.

A tiszavasvári alkalom is különlegesre sikerült. A pásztor az alkalom kellős közepén leállított mindent és kérte a fiatalokat, hogy menjenek előre. Először a gyülekezetbe járó anyákat, majd az apákat szólitotta fel, hogy öleljék meg egyenként a fiatalokat.

Hisszük, hogy azoknak a fiataloknak, akikről lemondtak a szüleik, a társadalom felelőssége, hogy melléjük álljon, felemelje fejüket és szemébe nézve azt mondja: NEM VAGY EGYEDÜL!

Nagyon hálásak vagyunk ennek a roma pásztornak a szívéért, és azért, hogy ilyen távolból, szinte ismeretlenül is ugyanúgy tudunk gondolkodni.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?